MALATYA / YEŞİLYURT - Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Malatya İŞ-KUR yetkilileritarafından okulumuz öğrencilerine Meslek Seçimi ve İş başvuruları hakkında seminer verildi.

Nis

Okulumuz öğrencileri" Ben Her Yerde Varım" Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Çırmıktı Mullakasım Konteyner Kent iç elektrik bakım ve onarımını öğretmenleri gözetiminde   her hafta ücretsiz yapmaktadırlar. Bu faaliyet ile,  öğrencilerimiz   mesleki teknik servis becerilerini ,  sosyo kültürel  becerilerini, sosyal dayanışma ve yardımlaşma  özelliklerini geliştirmektedirler.

Nis

Okulumuz öğrencilerine İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından polislik mesleği anlatıldı.

Nis

Herkesin farklı ve özel olduğunu, Otizmi anlamanın bambaşka yolları olduğunu unutmadan başta otizm öğrencilerimiz olmak üzere tüm özel öğrencilerimizin yanında olduğumuzu belirterek, 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününe Selam Olsun diyoruz.

Mrt

Yarışma “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; “Çanakkale Ruhu” teması ile resim, şiir, kompozisyon  alanında yapılacaktır

Mrt

Okulumuzda 07.03.2024 tarihinde deprem tahliy tatbikatı başarılı bir şekilde  gerçekleştirildi.

Mrt

Enerji Verimliliği Haftası nedeni ile düzenllediğimiz slogan yarışması sonuçlandı.

9-A sınıfından Samet DEMİR,  ENERJİ TASARRUFU GELECEĞİMİZİN IŞIĞIDIR sloganı ile 1. oldu. 2 ve 3. derecye layık slogan bulunmadı.

Samet DEMİR'e 1. lik ödülü olarak Okul Aile Birliğimiz tarafından  500 TL   , Okul Müdürümüz Fikret GÜLER tarafından verildi.

Mrt

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde "Geleceğin Burada Devletin Yanında" sloganıyla  düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günlerine" öğretmen ve öğrencilerimiz ile katıldık.

2023-2024 Öğretim Yılı Şubat Dönemi Sorumluluk Sınav Programı

Şubat ayı içerisinde yapılacak sorumluluk sınav takvimi aşağıda sunulmuştur. Öğrencilerimize duyurulur.

Ock

8-14 Ocak Enerji Verimliliği haftası nedeni ile okulumuz öğrencilerine Fen ve Teknoloji Kulübü rehber öğretmeni Yakup CANPOLAT tarafından  Enerji Verimliliği semineri verildi.

Ock

29 Aralık 2023 tarihinde Afet Hazırlık Kulubü Öğretmeni Aliseydi KARABULUT tarafından öğrencilerimize Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Ock

2/5/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu’nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

Eyl

Okulumuz eTwinning Kalite Etiketi ödülü İl Milli Eğitim Müdürümüz Hatice ÖZDEMİR tarafından takdim edildi.