MALATYA / YEŞİLYURT - Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ YARIŞMASI

1        18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; “Çanakkale Ruhu” teması ile resim, şiir, kompozisyon  alanında  yarışma düzenlenecektir.

13-03-202418 MART ÇANAKKALE ZAFERİ  YARIŞMASI YÖNERGESİ

1        Yarışma “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; “Çanakkale Ruhu” teması ile resim, şiir, kompozisyon  alanında yapılacaktır.

2        Yarışmanın amacı, öğrencilerde Çanakkale ruhu, tarih bilinci oluşturmak, düşüncelerini  resim, şiir ve kompozisyon ile dile getirme becerileri kazandırmak, yarışma ve kültürel etkinliklere katılımlarını artırmaktır.

3        Yarışmaya sadece okulumuz  öğrencileri katılacaktır.

4        Son başvuru tarihi 18 Mart 2024   saat 13:00

5        Derecelendirme resim, şiir, kompozisyon  alanında ayrı ayrı değil, birlikte yapılacak olup bir tanebirinci, bir tane ikinci, bir tane üçüncü seçilecektir. Dereceye uygun eser bulunmazsa ödül verilmeyecektir. Birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye 200 TL para ödülü verilecektir.

6        Yarışma ödülleri öğretmenlerimizin katkıları ile  karşılanacaktır.

7        Yarışma için okulumuzda değerlendirme komisyonu oluşturulacaktır.

8        Değerlendirme Komisyonlarında; Okulumuz edebiyat ve tarih öğretmenleri yer alacaklardır.

9        Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Konuyu ifade edebilme gücü

20 Puan

Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü

Tekniğin uygunluğu

Özgünlük

20 Puan

Resimde görsellik, kompozisyonda ve şiirde imla ve noktalama

10    Yarışmacılar tarafından:

a) Eserlerin başkasına ait, alıntı ve kopya olmaması, “Çanakkale Ruhu” teması ile bağlantılı olmasına dikkat edilecektir.

b) Yarışmacılara malzeme ve teknik serbestliği tanınmıştır. Her türlü resim ve boya malzemesi kullanılabilecektir. Ancak eserlerin sunulacağı resim kâğıtları 35 X 50 boyutlarında olacaktır.

c) Yarışmacılar eserlerinin arkasına okunaklı bir şekilde, sınıf, okul no ve  adı soyadı yazacaktır.

e) Katılımcılar eserlerinin özgün ve kendilerine ait olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

11    Yarışma okulun sosyal medya, okul duvarına afiş basılarak ve sınıflara duyuru yapılarak tanıtılacaktır.

12 Yarışma sonucunda eserler öğrencilere iade edilmeyecektir.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 16:49 - Görüntülenme: 33